Kosten

Het kennismakingsgesprek is uiteraard geheel vrijblijvend, hier zijn geen kosten aan verbonden. Als jullie besluiten mij de ceremonie te laten verzorgen gelden onderstaande tarieven. 

 

"I love being married. It's so great to find one special person you want to annoy for the rest of your life"

Burgerlijk Huwelijk

Bij een burgerlijk huwelijk betalen jullie leges aan de gemeente. Deze kosten maak je altijd voor een wettig huwelijk, ongeacht of je met een trouwambtenaar (die je krijgt toegewezen) of zelfstandig trouwambtenaar (zoals ik) trouwt.  Naast de leges voor het huwelijk komen er ook leges bij voor het benoemen van een BABS voor 1 dag. Deze leges variëren per gemeente.

 

Overzicht kosten van een burgerlijk huwelijk:

  • Leges gemeente (verschilt per dag en per gemeente): ca. € 400 - 700 *
  • Leges beëdigen  trouwambtenaar : ca. € 50-200 *
  • Mijn tarief: € 695,-  (inclusief BTW en reiskosten binnen een straal van 40 km)

 

* informeer bij de gemeente naar  de precieze kosten of laat mij dat voor jullie doen.

Ceremonieel Huwelijk

Bij een ceremonieel huwelijk hoeven er geen extra leges betaald te worden. Je kunt er voor kiezen om voor de wet te trouwen op een ander moment. Dit kan bij veel gemeenten op bepaalde tijdstippen kosteloos, zodat je helemaal geen gemeentelijke leges betaalt. Hiermee kan je aanzienlijk besparen (wel zo'n €500-€1000). In dat geval betaal je dus alleen mijn tarief.

 

Overzicht kosten ceremonieel huwelijk:

  • Indien niet voor een kosteloos huwelijk wordt gekozen, leges gemeente (verschilt per dag en per gemeente): ca. € 400 - 700* 
  • Mijn tarief: € 695,-  (inclusief BTW en reiskosten binnen een straal van 40 km)

Huwelijk over de grens

Een huwelijk in het buitenland is per definitie een ceremonieel huwelijk. Je kunt er voor kiezen om voor de wet te trouwen op een ander moment. Dit kan bij veel gemeenten op bepaalde tijdstippen kosteloos, zodat je helemaal geen gemeentelijke leges betaalt. Hiermee kan je aanzienlijk besparen (wel zo'n €500-€1000). In dat geval betaal je dus alleen mijn tarief.

 

Overzicht kosten huwelijk in het buitenland :

  • Indien niet voor een kosteloos huwelijk wordt gekozen, leges gemeente (verschilt per dag en per gemeente): ca. € 400 - 700* 
  • Mijn tarief: € 795,-  (inclusief BTW)
  • Reis- en verblijfskosten

 

 

Voor een herbevestiging van jullie huwelijk reken ik een tarief van € 650,-

Voor een "niet trouwen maar houwen" ceremonie reken ik een tarief van € 650,-